Tillimarinadi herkkusienille (pitkä marinointi)


Venäläisten häiden klassikkoruoka. Puolitettu alkuperäisestä ohjeesta.

Ainekset

Sienten ryöppäämiseen:
500 g herkkusieniä
2 l vettä
1 1/2 rkl etikkaa

Marinadi:

3/4 dl etikkaa
1 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1-2 valkosipulinkynttä pilkottuna
1-2 laakerinlehteä
ripaus rouhittua mustapippuria
1/2 paprikaa pilkottuna
1 tl tillisilppua (mieluiten tuoretta)
1,5 dl vettä
1/2 dl öljyä

Ohjeet

1. Valmista ensin marinadi:
-sekoita kastikekattilassa etikka, suola, sokeri, valkosipuli, laakerinehdet, pippuri, paprika ja tilli. Kuumenna 5 minuuttia koko ajan sekoittaen
-lisää vesi, ja anna kiehua yoiset 5 minuuttia
-ota kattila liedeltä ja lisää öljy
2. 1. Boil 16 cups (4 quarts) Water with 3 Tbsp vinegar (or juice from 1 lemon) – to prevent browning of mushrooms.
2. Ryppää sienet:
-laita kattilaan 2l vettä ja 1 1/2 rkl etikkaa ja lämpö päälle, jotta vesi kiehuu kun olet valmistellut sienet.
-huuhtele sienet, pilko ne saman tien ja lisää ne kiehuvaan veteen. Sekoita ja anna kiehua kannen alla kolme minuuttia.
-valuta sienet ja kaada keitinliemi pois. Laita sienet takaisin kattilaan ja marinadi niiden päälle.
-keitä marinadissa muutama minuutti
-jäähdytä ja anna marinoitua jääkaapissa esim. yön yli.

Alkuperäinen ohje:  http://natashaskitchen.com/2012/01/18/marinated-mushrooms-recipe/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hunaja-sinappimarinadi possulle (4+ tuntia marinointia)

Viskimarinadi naudalle, possulle ja broilerille (pitkä marinointi)

Kahvimarinadi lihalle (marinointiaika 2-24h)